Xiquets que juguen, xiquets que aprenen

Tinc la seguretat de que a Barcelona podem trobar de tot. Qualsevol cosa que vulga la puc trobar açí a la ciutat condal i això és una de les coses que més m´agraden de viure on vaix nàixer. Fa unes hores, la meua neboda, m´ha preguntat que on pot anar a aprendre a ballar i jo, com sempre estic atenta a tot, li he dit que Rítmic Grabollers és una de les millors escoles de dansa a Barcelona i l´he donat a la meua germana la mateixa direcció que a vosaltres per a que puga fer-li un ull.

Per a mi és una escola molt bona perque fan que els xiquets aprenguin mentres que juguen, s´entretenen i agafen més domini el seu propi corp perquè el que fan es jugar amb el ser aparat cognitiu sensoriomotor i això és molt importante per a ells.

De totes les maneres tenim que tindre una cosa molt clareta al nostre cap i es que son xiquets. A voltes em trobe amb mares que saben que els seus fills són bons fen alguna cosa i s´empenyen en que tenen que ser millors i els fiquen contra la seua voluntat a clases extraescolars que l´unic que fan és que el noi o la noia acabe agafant-li mania a eixa activitat o agobiant-se perque no té temps per a jugar.

Tampoc és que jo estiga en contra d´aquestes coses, el que dic és que té que ser el xiquet el que decideixi si vol o no vol fer qualsevol activitat i no em pareix bé que tinga que fer més coses que les que ja fa a l´escola si no vol perquè ja tindrà temps per a fer-les de gran quan tinga que fer-li frent a la crua realitat.

Jo sóc de les que pensa que quan més originals siga tot allò que volem que un xiquet aprendra i quan mes jocs fiquem a dins de l´explicació el resultat será molt millor. Per exemple ¿Sabieu que una ecola de Rubió ha traslladat les aules al mig del bosc? Docs sí, això mateix ha fet. Es tracta de un projecte pedagògic pioner que utilitza la natura com a entorn d´aprenentatge.

Els xiquets aprenen què es una papallona mirant-la, observant-la al seu ambient no amb una foto d ún llibre o amb un dibuix. Al igual que poden jugar ambs els fulls caiguts dels abres y aprendre en quina época de l´any hi ha més fulls al sostre i quan no hi ha cap.

A mí m´agrada molt aquest tipus d´ensenyament perquè és molt més divertit, el xiquets aprenden jugant i tenen la possibilitat de viure amb la natura i de aprendre amb ella no amb un llibre mientres està sentat al seu lloc dins de l´aula.

Comparte

Mas comentados